HTML

diabetesz

Cukorbetegségemmel kapcsolatos napló

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Vércukor betegség státuszának ismertetése.

2009.10.05. 13:07 szentgyorgyipal

 Azért, hogy a vércukor betegség státuszáról képet alkothassunk, minimálisan a vércukorértékek gyakoriságának megismerésére van szükségünk. Ha a vércukorértékeket tartományok szerint csoportosítjuk (céltartomány, alacsony és magas értékek tartománya), további információkat közlünk diabetológusunkkal. Az alábbi két kép a gyakoriság eloszlásának és az értékek tartományba sorolásának példájául szolgál. Más formában (más diagramokkal, táblázattal) is közölhetjük az információkat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teljesebb képet alkothatunk, ha a mért vércukorértékeket is valamilyen formában a diabetológus rendelkezésére bocsátjuk. Ilyen forma a vércukornapló, amiből nem csak a mért értékeket látjuk, hanem képet ad a mérések rendszerességéről is. Ezért a vércukor mérések naplója elengedhetetlen a diabéteszes terápia indikációjára és nyomon követésére. Az alanti kép a vércukornapló diagramban megjelenített egyik formája:

 

 

 

 

 

 

 

 

Felmerül az a kérdés, kinek és miért mutatjuk be vércukornaplónkat blogunkban.  Erre a válsz: elsősorban magunknak tesszük fel az adatokat, amelyeket bárhonnan és bármikor elérhetünk. Ha rendszeresen tesszük ezt meg, egyéni adatbázist hozunk létre, amely szükség esetén  egy diabetológusnak is rendelkezésére áll. 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 komment

Címkék: állapot tartomány vércukorszint gyakoriság

A bejegyzés trackback címe:

https://cukorbetegsegem-esemenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr311428869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szentgyorgyipal · http://cukorbetegsegem-esemenyei.blog.hu 2009.10.17. 13:25:14

A fenti elemzés a 2009. augusztus és szeptemberi hónapbaan mért és az Accu-Chek vércukormérőben tárolt adatokkal készült.
süti beállítások módosítása